Derfor lønner det seg å jobbe tverrfaglig

Det sier viseadministrerende Kim Krogstad i Making Waves. Selskapet har 400 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Stockholm, Krakow, Chicago og New York. Making Waves er en digital innovasjonspartner for noen av Nordens største merkevarer og offentlige virksomheter, og har siden oppstarten i 2001 hatt et stort fokus på tverrfaglighet.

–Vi jobber utrolig mye med å sette de rette teamene og sette team som fungerer godt sammen, sier Krogstad.

Utfordrende å sette team som fungerer godt sammen

I den nyeste episoden av ‘De som bygger det nye Norge’ forteller Krogstad om hvordan de har klart å skape spennende endringer på grunn av gode tverrfaglige team og hvordan de tilrettelegger for å få det til.

– Vi har blant annet egne kurs for alle som kommer inn til oss i teamsamarbeid. Det øver vi jevnlig på hvert år. Så prøver vi å jobbe i de samme teamene over lang tid og ofte for de samme kundene.

Krogstad forteller også at det er en utfordrende oppgave å sette et helt nye team og få alle til å jobbe effektivt fra dagen én.

– Det er veldig vanskelig. For det å få såpass forskjellig mennesker med forskjellig bakgrunn og utdanning til å jobbe tett og samarbeide utrolig godt, det er en utfordring. Men får man det til, skjer det noe helt magisk.

Men det er ikke alle som passer til å jobbe team.

– Du må ansette folk som er lagspillere, solospillere lykkes ikke hos oss. Det er teamet som skaper verdi, det teamet som får til ting sammen. Folk som ønsker å heve seg opp på en pidestall, det fungerer ikke.

Det er teamet som skaper verdi, det teamet som får til ting sammen

Hva kjennetegner selskapene som lykkes med digitalisering?

Krogstad leder 200 ansatte i Norge. Blant disse er det ansatte som kan alt fra design og teknologi til personer med god forretningsforståelse. De tverrfaglige teamene fungerer som problemløsere for noen av de største selskapene i Norge. De ser derfor noen tydelige trekk ved selskapene som lykkes med digitaliseringen.

– Man har en leder som er nysgjerrig og slipper til folk. En leder som virkelig tror på de nye mulighetene som ligger i digitalisering og innovasjon.

Krogstad mener at det handler om kultur og ledelse, og at kultur starter med ledelse. Han påpeker at de selskapene som lykkes ekstra godt i Norge også har flere kjennetegn.

– Det er de som har en åpen og tillitsbasert kultur, styrkebasert ledelse, en flat struktur og fremfor alt – ingen personlige insentiver. Det må til for å lykkes og det er veldig nært sånn den norske kulturen er. Det er grunnfjellet i vårt samfunn og basert på det, så tenker jeg vi har et godt forspent på å lykkes med innovasjon, nyskapning og fremfor alt digitale tjenester i Norge.

Denne episoden er spennende fordi:

  • Making Waves er eksperter på digital tjenesteutvikling og innovasjon
  • Fordi god tverrfaglighet kan være utfordrende å få til
  • Fordi Kim Krogstad har vært med på å bygge kommunikasjonskonsernet, The North Alliance.

I denne episoden vil du lære:

  • Verdien av tverrfaglighet
  • Hvilke mennesker man må ansette for å få gode tverrfaglige team