Slik lykkes man med internasjonal vekst

Nå skjer ting mye raskere. Derfor må du ha en strategisk retning og en evne til å bevege deg hele tiden. Sånn kan man lykkes med internasjonal vekst, forteller Sigve Brekke.

Det forteller Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor, i den nyeste episoden av podcasten ’De som bygger det nye Norge’. Her snakker han og Silvija Seres om hans ledelsesfilosofi, Telenors eventyrlige vekst på 2000-tallet, hvordan man attraherer de beste talentene og ikke minst hvordan man kan lykkes med internasjonal vekst.

Du er en veldig relasjonell leder. Det får man hvert fall inntrykk av når man prater med ansatte, forteller SIlvija.

– Jeg tror det dreier seg om viktigheten av å få mennesker til å stille opp for en idé. Det gjør du ikke gjennom organisasjonskart eller belønningssystemer, men gjennom motivasjon, engasjere mennesker og få dem til å tro på jobben sin. Få dem til å våkne opp på morgenen og få dem til å kjenne iveren i kroppen etter å skape noe, sier han.

Tatt steget globalt fra lille Norge

Det unike med Telenor er at de har utviklet seg fra å være et statlig forvaltningsselskap (gamle Televerket) til å bli et globalt selskap som Sigve leder.

– Hvis du ser på de andre globale telekom-selskapene så har de et stort hjemmemarked og så har de ekspandert ut av det. For eksempel hjemmemarked i Kina, India, USA, Tyskland eller liknende. Vi er unike i den forstand at vi ikke har et stort hjemmemarked. Måten vi har gjort det på er gjennom kompetanse og ta steg ut i en ukjent verden, sier han.

To suksessfaktorer for Telenors suksess

Fra år 2000 og frem til i dag har Telenor vokst fra å være et lite selskap i Norge til å ha 172-173 millioner kunder. Det gjør Telenor til et av de største selskapene i verden. Sigve Brekke trekker frem to suksessfaktorer for Telenors suksess. Den ene er markedsnærhet.

– Når du opererer i så forskjellige markeder som Myanmar og Bangladesh på den ene siden og Norge og Sverige på den andre siden går det ikke an å ha en modell eller en løsning. Du må ha stor kundenærhet. Det har Telenor skjønt og gjort bedre enn de fleste av våre konkurrenter. Vi gikk inn med et ’mindset’ om at hvert marked er annerledes, sier Sigve.

Det andre som er viktig er det kulturelle.

– Hvis man skal ta én ting som man gjør på likt på tvers av alle markedene så vil man se ett Telenor. Man vil se et selskap med åpne kontorlandskaper som er veldig rart i andre land vi opererer i utenfor Norge. Ledere er ute i virksomheten, flate strukturer, verdier som respekt for enkeltmenneske, en kulturell plattform som kommer fra hva vi er vandt med i Norge, men som er uvandt i andre steder i land i verden. Det gjorde Telenor annerledes, forteller han.

Må utvikle samfunnet i riktig retning

Mange undervurderer hvor vanskelig det er å vokse i andre markeder fra bittelille Norge, påpeker Silvija. Hvorfor er det viktig å ha en klar effekt på samfunnet for å lykkes med dette?

– Telenors visjon er ikke å tjene mest mulig penger. Vi skal selvfølgelig levere avkastning og alt det der, men vi skal gjøre en forskjell i de samfunnene hvor vi er. Det er to grunner til det. I de krevende markedene vi operer i må vi bli sett på som ”a good guy”. At vi ikke bare er der for å maksimere profitt, men også å være en del av å utvikle samfunnet i riktig retning, sier han.

Det er ikke opplagt, legger Silvija til.

– Nei, og den andre grunnen er at dette blir en viktigere og viktigere del av sjelen i Telenor. De nye talentene er veldig opptatte av å bli med i et selskap med et klart formål. Det å skape en kultur rundt å ha en mening rundt det du driver med, det blir viktigere og viktigere. Det finner du i Telenor-ansattes hjerter, forteller han.

I podcast-episoden diskuterer Sigve og Silvija blant annet Internet of things (IoT), teknologiplattformer, big data og talentutvikling. Helt til slutt i episoden gir Sigve sine tre beste tips for å lykkes med internasjonal vekst.

Dette er spennende fordi:

  • Telenor har en stor, global suksess med over 170 millioner kunder
  • Forretningsmodellen til Telenor utfordres kraftig. Hvordan skal de unngå å bli utkonkurrert?

I denne episoden vil du lære:

  • Hva som skal til for å lykkes som leder
  • Hvordan Telenor har lyktes med ekspansiv vekst
  • Hvorfor det er viktig å utgjøre en forskjell i de markedene man er inne i
  • Sigves tre beste tips for god internasjonal suksess